Om melk uit een geit te krijgen moeten er lammeren komen, na het lammeren kun je eventueel 2 jaar doormelken. Je zet ze dus niet droog en je laat ze niet dekken. Na het dekken begint de melkgift namelijk af te nemen. Er wordt gezegt dat je over die twee jaar gezien, globaal genomen, even veel melk kan melken als waneer je het dier twee keer laat werpen, de melkgift wordt wel minder natuurlijk, maar je hoeft de geit niet droog te zetten. Grote geitenhouders gebruiken deze methode om niet teveel lammeren te krijgen. Zij gebruiken alleen hun goede geiten om mee door te fokken en deze laten ze dus wel elk jaar dekken.
Wat betreft de lammeren, je kunt de geitjes proberen te verkopen. Bokjes kan eigenlijk niet zoveel mee, wel laten slachten. Want vlees van geiten is echt heerlijk, vooral de saté. Wanneer er mensen een (levend)bokje willen dan geven wij die voor niets weg.Wanneer wij een overschot hebben aan geitenlammeren dan gaan deze ook helaas naar de slacht.
Ik hoop dat je wat aan deze informatie hebt.
Groetjes Anya